Results 1 to 14 of 14

Thread: 1997 JEEP TJ - no engine kight no fuel gauge no amp gauge

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    woodstock
    Posts
    365
    Time Online: 1 Wk 1 Day 10 Hrs 17 Mins 49 Secs
    Avg. Time Online: 41 Secs
    Rep Power
    12

    1997 JEEP TJ - no engine kight no fuel gauge no amp gauge

    1997 JEEP TJ 4 litre. No Start. NO engine (bus) light, no amp,no fuel gauge. Fuses all good. Battery good. Cranks over. ASR good but switched just in case. Internet mentioned it was CPS sensor. I got 2 (dont ask) did not fix issue. Multimeter are strange. On ALL 3 wire sensors- I get a ground and 5 volts on both wires instead of just the one. Also the red/white main wire feeding computer is 12v when ignition off but drops to 4.1 volts when ignition on. Every electrical item still works on jeep. I also change computer as got overly frustrated with old one and got a used one from wrecker. It produces the exact same readings. I did notice that someone already had the wrecker computer so possible faulty. (unknown) Any suggestions.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    woodstock
    Posts
    365
    Time Online: 1 Wk 1 Day 10 Hrs 17 Mins 49 Secs
    Avg. Time Online: 41 Secs
    Rep Power
    12
    Also cant plug in code reader as there is no communication to computer

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    woodstock
    Posts
    365
    Time Online: 1 Wk 1 Day 10 Hrs 17 Mins 49 Secs
    Avg. Time Online: 41 Secs
    Rep Power
    12
    Anyone? Its now at garage emptying every pocket testing wiring and so far no luck except for bill rising and still no start.

  4. #4
    Stickybongsmoking's Avatar
    Stickybongsmoking is offline Yes, this is gawd damn muthafockling CTD NUT.
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Caistor Centre - Cultural Hub of the universe
    Posts
    4,933
    My Mood
    Buzzed
    Time Online: 10 Mths 3 Wks 5 Days 42 Mins 45 Secs
    Avg. Time Online: 26 Mins 53 Secs
    Rep Power
    28
    You said you have no gauge power - does this mean you have no ignition power to anything with the key on? I know you said electrical accessories work but I'm just trying to get this clarified.

    Have you checked for spark and injector pulse?
    A Member of:
    New Frontier 4x4 Club
    OF4WD 4928 & 6687


    1980 CJ Juggy
    2004 GC 4.7 HO Overland

    "Simple, yet functional....like a Sledgehammer"

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    woodstock
    Posts
    365
    Time Online: 1 Wk 1 Day 10 Hrs 17 Mins 49 Secs
    Avg. Time Online: 41 Secs
    Rep Power
    12
    Ignition on -cranks but no check engine light or amp gauge. no communication to computer.. All other electrical issues function. all sensors have a low 4.5 volts but jump to 5.1 when I indroduce 12 volts to orange wire. Changed relays. Changed CPS sensor-many times. Shop is having no luck.

  6. #6
    Stickybongsmoking's Avatar
    Stickybongsmoking is offline Yes, this is gawd damn muthafockling CTD NUT.
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Caistor Centre - Cultural Hub of the universe
    Posts
    4,933
    My Mood
    Buzzed
    Time Online: 10 Mths 3 Wks 5 Days 42 Mins 45 Secs
    Avg. Time Online: 26 Mins 53 Secs
    Rep Power
    28
    Whoever is working on it really needs to stop at the "No communication to computer" part. What do you mean by that? Was a code reader or scanner plugged in and a code came up for "No BUS" or " No Comms" or something else like that? Or was the scanner unable to connect with the computer?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •