Results 1 to 12 of 12

Thread: New HEI for CJ7 won't run

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Location
    Paris, ON
    Posts
    35
    My Mood
    Grumpy
    Time Online: 1 Day 1 Hr 59 Mins
    Avg. Time Online: 5 Secs
    Rep Power
    9

    New HEI for CJ7 won't run

    Hey, just intalled a new HEI distributor on my 83 CJ7. It stars but will only run with the key in the start position. There is power to the distributor with the key in the run position. I can't figure it out. Enyone have eny ideas, or run into this before? Thanks and CHEERS to your help!!!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dresden Ontario
    Posts
    500
    Time Online: 3 Wks 19 Hrs 7 Mins 22 Secs
    Avg. Time Online: 1 Min 47 Secs
    Rep Power
    12
    Check your voltage in the run position should be like 13.7 volts or so. Some circuits are limited to 5 volts and won't be enough to run the HEI
    Don't let fear and common sense get in your way.

    1985 CJ7 Aluminum tub, 31's
    1985 CJ7 Fiberglass, lift, 33's, 5.3 Vortec, NV3550
    1985 CJ7 All steel
    Doing my part to keep these old CJs alive

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    St Thomas Ontario
    Posts
    213
    Time Online: 1 Mth 3 Days 8 Hrs 11 Mins 34 Secs
    Avg. Time Online: 2 Mins 44 Secs
    Rep Power
    11
    Yup, what he said. If you tapped in to the wire that was running your ignition before it's going through a resistor and you won't be getting enough voltage. It runs in the start position because you're supplying full circuit voltage through the resistor by-pass from the solenoid. Best is to run a new heavy gauge wire from the ignition switch that has full voltage in the start and run position.
    Commando, Jeepster, Jeepster, AMC Eagle, Commando, Jeepster, another Commando, AMC Eagle, another Jeepster.

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Location
    Paris, ON
    Posts
    35
    My Mood
    Grumpy
    Time Online: 1 Day 1 Hr 59 Mins
    Avg. Time Online: 5 Secs
    Rep Power
    9
    I thought of that so I jumped a wire to the distributor and it still don't run.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dresden Ontario
    Posts
    500
    Time Online: 3 Wks 19 Hrs 7 Mins 22 Secs
    Avg. Time Online: 1 Min 47 Secs
    Rep Power
    12
    Ok might be a dumb question but do you have the start wire and run wire attached to the same terminal of the HEI. They should be! The other terminal is the tach terminal.

  6. #6
    Join Date
    May 2009
    Location
    Paris, ON
    Posts
    35
    My Mood
    Grumpy
    Time Online: 1 Day 1 Hr 59 Mins
    Avg. Time Online: 5 Secs
    Rep Power
    9
    Yep Yep and there's 12.4v

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •